• Pervino poslovni pokloni

  Najbolji poklon je onaj kojeg biste i sami najradije primili, a tko ne želi dobiti na dar vrhunske istarske delicije? U Pervinu pronađite savršeni božićni poslovni poklon za Vaše poslovne partnere, suradnike i klijente. U ponudi imamo vrhunska istarska vina od svježih malvazija i chardonnaya do odležanih verzija terana, cuvée vina i malvazije. Osim vina, Pervino nudi i rakije, likere, pjenušava vina te ekstra djevičansko maslinovo ulje. Svi proizvodi se mogu naručiti samostalno ili kombinirati u božićne poklon pakete. A za one koji žele zadiviti svoje poslovne partnere najoriginalnijim darom osmislili smo dva prigodna božićna poklon paketa: istarsku kutiju delicija i mediteransku kutiju.

  Naša istarska kutija delicija u sebi skriva najukusnije istarske delicije: malvaziju, monosortno maslinovo ulje bužu i teranino. Pervino malvazija iz classic linije pružiti će vam nezaboravan i jedinstven doživljaj Istre. Monosortno maslinovo ulje buža je tekuće zlato neodoljivih aroma i okusa, a od samog terana bolji je samo liker od terana, teranino. Ova slasna kombinacija najbolji su plodovi istarske zemlje i zato čine istarsku kutiju delicija neodoljivom.

  U mediteranskoj kutiji se nalaze pažljivo izabrani proizvodi koji odišu mirisima i okusima mediteranskog podneblja i stila mediteranskog života. U mediteranskoj prehrani osnovna je masnoća maslinovo ulje, uz obrok se konzumira jedna čaša crnog vina, dok desertu slatkoću daje med. Dok ponovno ne krenemo istraživati svijet kao prije, dopustite da vam odležani cuvée RED 45, ekstra djevičansko maslinovo ulje i med pruže nezaboravno putovanje po Mediteranu.

  Pervino proizvodima na najbolji i najukusniji način zahvalite partnerima na suradnji!

  Za sve dodatne informacije o ponudi i narudžbe potražite nas na:

  ? pervino.prodaja@gmail.com
  +385-99-815-1266

 • Jeste li znali o vinu

  Proizvođači vina, enolozi i sommelieri međusobno s lakoćom raspolažu informacijama o vinu. O nastanku i povijesti vina, procesu pravljenja, stručnim nazivima i sveukupnim znanjem nije teško baratati kada živiš život ljubitelja vina. No, kako bismo približili zanimljivi vinski svijet široj publici, donosimo vam neobične i poučne informacije o vinu i vinskim anegdotama.

  Jeste li znali da se najstariji poznati vinski podrum navodno još uvijek nalazi na Titaniku? Kad su ronioci sišli u olupinu, shvatili su da je većina boca još uvijek bila sačuvana.

  Centar grčkog društvenog i intelektualnog života bio je simpozij (symposium) što doslovno znači „piti zajedno“. Nazvan je prema njihovoj navici miješanja vina i intelektualnih diskusija.

  Čaše se uvijek trebaju držati za držak kako toplina ruke ne bi podigla temperaturu vina.

  Primarne arome, poput voćnih i cvjetnih mirisa, potiču od same sorte grožđa. Sekundarne arome uglavnom potiču iz procesa proizvodnje vina. Tercijarne arome razvijaju se starenjem vina.

  Tanini su karakteristični za crna vina i oni stvaraju onaj suhi osjećaj u ustima koji se javlja kod uživanja u vinu. Oni pomažu i očuvati crno vino, ono ostaje puno dulje dobro od bijelog vina.

  Ritual Živjeli! počeo je još u srednjem vijeku, kada je trovanje bio najčešći način rješavanja neprijatelja. Da bi bili sigurni da je njihova čaša bez otrova, najprije bi u drugu čašu ulijevali malo vina pa ako je u jednoj bilo otrova, sada je bilo u obje.

  Žene su sklonije učincima vina više nego muškarci, a to je zato što imaju manje enzima u želucu koji je potreban da bi se alkohol jednostavno razgradio.

  Kombinacija vrste zemlje, klime, nagiba i izloženosti suncu stvara terroir vinograda, zbog čega je svaki vinograd i svako vino jedinstveno.

  U Egiptu, za vrijeme vladavine faraona Tutankamona, “obični smrtnici” su pili pivo, dok je vino mogla piti samo viša klasa.

  Starenjem, crvena vina postaju svjetlija, a bijela vina tamnija.

  Brzina leta čepa od šampanjca je trinaest metara u sekundi.

  Na krajevima vinograda se ponegdje još i dan danas sade ruže, kako bi prve odreagirale na plijesan, parazite i bolesti, prije nego što one napadnu vinograd.

  Prema pravilu ispijanja vina, najprije se služe lakša, a zatim se prelazi na teža vina tokom obroka. Osim toga, bijelo vino bi trebalo poslužiti prije crvenog, mlađe prije starijeg, kao i suho vino prije slađeg.

  Uz mnogo ostalih zanimljivih informacija o vinu kroz povijest i sadašnjost, pozvani ste u naš vinski podrum gdje ćete u društvu naših mladih enologinja uživati kako uz dobru priču, tako i uz dobro vino.

 • Pervino vinarija promijenila je svoje ruho… postala je veća i bolja

  Iako je svečano otvaranje za početak rada izostalo zbog korona krize, renovirana Pervino vinarija započela je sa svojim radom u lipnju. Vina Pervino napokon su dobila prostor u mediteransko-modernom stilu kakav zaslužuju, jer je za pravi doživljaj vina ipak potrebna i dobra kulisa. U novom modernom zdanju nalazi se pogon za proizvodnju, degustacijski prostor, podrum za odležavanje vina u drvenim bačvama, prodajni prostor te natkrivena terasa za ljetne degustacije. Novo uređenje vinarije odraz je onog što čini srž Pervino vinarije, a to su ljudi i vina koja nastaju njihovim radom. Osim vizualnog uljepšavanja, vinarija je opremljena novom opremom zbog čega će se Pervino vina sada proizvoditi najsuvremenijom tehnologijom. Proširenje i renovacija vinarije realizirano je uz potporu europskih fondova. Pervino tim vas nestrpljivo čeka da posjetite vinariju i uživate u vinskim gozbama u novom i boljem ambijentu.

 • Što smo novog naučili u korona krizi – uživati u vinu!

  Vjerujemo da ste u ovoj krizi shvatili da imate mnogobrojne, do sad nepoznate talente. Mnogi su naučili raditi kolače, izrađivati čokoladna jaja, prepoznali umjetnika u sebi, a možda je sada savršena prilika za one koji su uvijek htjeli znati nešto više o vinu, da istreniraju svoja osjetila. Degustacija vina kod kuće naš je odgovor na ovu situaciju. Na internetu je dostupno nekoliko online besplatnih vinskih tečajeva poput World of Wine: From Grape to Glass osmišljen od strane Sveučilišta Adelaide ili Wine Tasting: Sensory Techniques for Wine Analysis kalifornijskog sveučilišta na kojem možete naučiti nešto više o degustaciji vina. Interaktivni tečajevi riješit će onaj vječni problem da vam se sviđa određeno vino, ali ne znate objasniti zašto. Naučiti ćete kako se vino proizvodi, koji vinski stilovi postoje, ali i o vinima svijeta kako bi na sljedećem putovanju mogli kroz sva osjetila uživati u destinaciji. Možda nećete postati najveći stručnjak za vino jer za to ipak trebaju godine, ali pomoći će vam da otkrijete svoj vlastiti stil vina i to sve degustirajući vina od kuće. Ukoliko svoje novostečeno znanje želite ovjekovječiti diplomom, i to je moguće uz određenu naknadu. A svakako bi bilo šteta nakon tečaja ne usavršiti svoja znanja u degustaciji vina, zato je tu Pervino s dostavom vina na kućni prag. U našoj ponudi imamo bogat raspon vina raznih stilova i sorti (od internacionalnih do lokalnih) uz koje će vježbanje okusnih i mirisnih pupoljaka definitivno biti užitak. Narudžbe za degustaciju vina kod kuće (i svih naših ostalih proizvoda) primaju se putem e-maila, facebooka ili pozivom na broj 00385-99-815-1266.

  Ne propustite priliku da ovo ljeto prijatelje zadivite prepoznavanjem cvjetnih i voćnih nota u vinu ili da jednostavno izoštrite svoja osjetila i uživate u kompleksnosti i bogatstvu vina.

 • Vinart Grand Tasting 2020.

  Kušanje vina je radnja koja zaokupira sva osjetila. Bitno je procijeniti okus, miris, teksturu i boju vina kako bi se dobio cjelokupni dojam o vinu i njegovoj kvaliteti. Na kvalitetu procjene utječe i ambijent prostora u kojem se isprobava, jer dobar prostor omogućava da se te karakteristike vina osjete na pravi način. Jedan od takvih prostora koji daje novu dimenziju kušanju vina je i Zagrebačka Lauba. Zato smo i ove godine sudjelovali na Vinart Grand Tastingu 06. i 07. ožujka u Laubi. Kuća za ljude i umjetnost pokazala se i kao kuća za vino, a više informacija možete pronaći na stranicama organizatora: www.grandtasting-vinart.com.

 • Vinski recept mjeseca: Istarska supa

  Ako govorimo o vinskim receptima, onda je definitivno najtradicionalniji istarski vinski recept: Istarska supa! još od davnina mogla se naći na istarskim stolovima, a posebno je bila omiljena u hladnim zimskim mjesecima, da ugrije tijelo i dušu. Za supu vam je potrebno:

  • crno vino (preporučujemo svježi teran) 9 dl
  • kruh 150 g
  • šećer 50 g
  • maslinovo ulje 1 žličica
  • prstohvat papra

  Istarska supa tradicionalno se priprema u bukaleti tj. zemljanom vrču gdje jednostavno pomiješate sve sastojke: vino (koje možete razblažiti i s vodom, ili kako bi se u Istri reklo, temperirano vino), šećer, ulje, papar i popržene tople ploške (fete) kruha. Jednostavno uronite žlicu u vrč i podijelite s prijateljima!

 • En primeur 2020.

  Za malvaziju se nekad nije znalo izvan Istre ili se imalo loše mišljenje o njenoj kvaliteti, a sad je rado viđen gost u cijeloj Hrvatskoj, ali i ostatku svijeta. I prava je povlastica prvi kušati nove uratke iz istarskih podruma, a upravo su tu čast imali Zagrepčani u ponedjeljak. Naime, 10. veljače održao se En Primeur 2020 u Esplanade hotelu u Zagrebu. Premijerno kušanje mladih vina omogućilo je više od 60 vinara, a jedni od njih bila je i vinarija Pervino. Na jednom se mjestu moglo saznati sve o ovogodišnjoj berbi i vinima i naravno kušati ih. Već tradicionalno se En Primeur organizira oko Valentinova kako bi profesionalci u enogastronomiji dobili pregled posljednje berbe i mladih vina, te kako bi mogli planirati kupnju vina. Vinarima se pruža prilika da predstave svoja vina ne samo profesionalcima, nego i svima ostalima koji s nestrpljenjem očekuju ovogodišnja vina. Prvi je En Primeur Vinistra u Hrvatskoj organizirala 2012. godine, a od samih početaka Pervino tim veseli se ovom druženju s kolegama vinarima, vinskim profesionalcima i svim vinoljupcima. Dobra vina i dobro raspoloženje nisu izostali ni ove godine.

 • Berba maslina 2019. i proizvodnja maslinova ulja uz manje otpada

  Još jedna dobra maslinarska godina završila je uspješnom berbom plodova. Naravno, sve se to odrazilo i na iznimnu kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja. U svom smo asortimanu i ove godine zadržali mješavinu više sorti te kao monosortno ulje izdvojili Bužu. No, ima i jedna novost na koju smo posebno ponosni, a to je da smo preradu našeg ulja imali priliku obaviti u novoj, tehnološki trenutno najnaprednijoj uljari (multifazni dekanter). Posebnost ovog pogona za preradu maslina u ulje je, uz to što omogućava proizvodnju vrhunskih ekstra djevičanskih ulja, i stvaranje otpadnog materijla koji ima veliki potencijal za daljnju upotrebu. I to nas posebno veseli jer zero waste koncept ulazi polako i u maslinarstvo. Zato refuse, reduce, reuse, recycle, rot (odbij, smanji, ponovno upotrijebi, recikliraj, kompostiraj) i bez grižnje savjesti konzumiraj maslinovo ulje.

  Pervino - Berba maslina 2019.

 • Dobra hrana & Pervino

  Oko terana se dugo vodila bitka, ali zasluženo. To je sorta koja ima nevjerojatnu moć transformacije i koliko god Istra ima terana svaki je poseban i različit na svoj način. Mi u vinariji Pervino posebno volimo teran što se može vidjeti iz različitih stilova vina nastalih iz terana. Od rosea, preko slatkog terana do svježeg terana i na kraju odležanog terana u kombinaciji ili samog. I zato nam je uvijek drago čuti mišljenje stručnjaka o našim najjačim adutima. Saša Špiranec napravio je slijepo kušanje terana u sklopu priloga Dobra hrana Jutarnjeg lista i zaključio da izbor dobrih terana nikad nije bio veći. Na njegovom popisu 49 najboljih terana našla su se čak dva Pervino terana, i to Teran Pervino 2013 i Teran Pervino 2016. Teran 2013, odležan 36 mjeseci u hrastovim barrique bačvama ocijenio je kao vino izvrsne kondicije, s puno intenziteta i puno autentičnog voća terana, te punog i dugotrajnog okusa. Ako ga želite kušati u njegovu najboljem izdanju, prema preporuci Saše Špiraneca imate vremena do 2023. godine. Naš svježi teran, Teran 2016 opisao je kao vrlo živo i intenzivno vino isprepliću dva ekstrema, višnjasta kiselkastost i slatko slasni začini, uz karakteristične crte sorte teran.

 • Berba grožđa 2019.

  Vrijeme berbe je najbitnije razdoblje godine u svakoj vinarskoj obitelji, tako i našoj. Po njoj se planiraju putovanja, odlasci doktoru, radovi u kući, pa i vjenčanja. Jer tada sve mora stati da bi se u potpunosti mogli posvetiti onom što je bitno…a to je grožđe iz vinograda dovesti u podrum. Svaki vinar i njegova obitelj odahnu kad znaju da je njihovo grožđe, a tad i već polako vino sigurno u podrumu. Naravno, ima tu još jako puno posla, ali sad je sve na vještini vinara, a manje na prirodi. Kad se uz to poklopi i dobra kvaliteta sirovine, tj. grožđa, nema veće sreće. Upravo je takva bila berba 2019.! Sve sorte su u vinogradu dovedene do svog maksimalnog potencijala, malvazija je dobila svoj idealni omjer slatkoće, kiselina i arome, dok je teran već pri prvom zagrizu pokazao da će biti materijal za velika vina. S ovakvim grožđem vinar više ne mora biti umjetnik ni čarobnjak, nego samo odraditi svoj posao. Zato očekujte da će vina Pervino iz berbe 2019. biti na razini, ako ne i nadmašiti svoje prethodnike. Jedva čekamo kušanje prvih boca!