Vinarstvo je dio naše obitelji već generacijama. Davne 1914. naš je pradjed uvidio važnost vinograda te ih je osigurao, a njegovu policu osiguranja mi i danas ponosno čuvamo.

No, ozbiljna vinska priča započinje 2002. godine kad Željko nakon rada u drugim tvrtkama osniva Vino P&P. Potporu mu je uvijek pružala supruga Nevija, koja se brinula da dobro vino uvijek prati i dobra logistika. Nova generacija također daje svoj doprinos vinu: sestre Marina i Željka, profesorice i znanstvenice koje svaka na svoj način pomažu.

Ipak, mlada pokretačka snaga je Paval koji u obitelj ulazi zbog ljubavi, a usput se zarazi vinarstvom pa je svoju diplomu inženjera građevine zamijenio onom enologa.

Danas zajedno uživamo u razvoju novih ideja, širenju palete proizvoda i unaprjeđenju proizvodnje. Našu obiteljsku priča nastaviti ćemo još generacijama i generacijama…a i kako ne bi kad nam je vinarstvo zapisano u genetskom kodu.

Naša filozofija

Kako i biva u Istri, iza branda se skriva obiteljska priča okupljena u obrt Vino P&P. Ipak, za razliku od drugih vinarija, odlučili smo se za izravan pristup tako da naša vina prodajemo prije svega u našim prostorima. Time smo htjeli postići da svaki kupac, osim što proba naša vina, ima priliku i čuti priču iza tog vina iz prve ruke.

Naši vinogradi

Novigrad je srce naše djelatnosti, a na različitim pozicijama nalazi se naših 15 hektara vinograda. Njihovu priču pokušavamo pretočiti u vino, da u svakom gutljaju ispričaju priču o tlu, podneblju i tradiciji, ali i pruže istinski užitak.

Istarski je terroir prepoznatljiv po četiri vrsta tla, četiri zemlje, koje se mogu pronaći na ovako maloj udaljenosti. Novigrad i naši vinogradi nalaze se na crvenici koja je zbog svoje sposobnosti da čuva dragocjenu vodu tijekom sušnih ljetnih mjeseci idealna za uzgoj vinove loze i masline, samo par koraka od mora koje svojim „dahom“ također obogaćuje naša vina.
Prepoznatljiva mineralnost naših vina rezultat je upravo sljubljivanja duboke crvenice i blizine mora.

Vinska paralela

Naša EXCLUSIVE linija vina, odležana malvazija Gold 45 i odležani cuvée Red 45 dolaze iz vinograda koji se nalaze na 45. sjevernoj paraleli iz točno 45 redova smještenih na padini uz more i obasjanih suncem. Ta takozvana vinska paralela koja prolazi kroz Istru čini naše područje odličnim za uzgoj vinove loze. Zahvaljujući njoj, Novigrad ima čast uživati u sva četiri godišnja doba. Zimskoj rezidbi slijedi proljetno pupanje, nakon kojeg dolazi ljetno stvaranje i sazrijevanje ploda sve do jesenske berbe. Možda upravo u broju 45 leži tajna vina Gold 45 i Red 45 koja na najbolji mogući način naglašavaju to rajsko vinsko podrijetlo i predstavljaju biser produkcije branda PERVINO.

Pervino

Lokacija

Vino P&P - Pervino - Lokacija

Novigrad je mali istarski ribarski gradić koji svakog posjetitelja osvoji svojim šarmom i očuvanom tradicijom. Mediteranski duh osjeća se u svakom kutku grada, a posebno je šteta propustiti bogatu gastronomsku ponudu. Novigrađani će vam reći da uz dobru hranu ide i dobro vino, a Pervino se brine da dobrog vina u Novigradu ne nestane.

Pervino

Naša vremenska crta

Location
Vino P&P

Skromni počeci vežu se uz manje količine buteljiranih vina koja su ipak zahtijevala stvaranje prve etikete. Središnje mjesto na prvim bocama terana i malvazije dobiva more i Novigrad - ono što ta vina čini posebnima.

2002

Location
Vino P&P

S većim količinama vina u boci različitih sorata bilo je potrebno i napraviti redizajn identiteta. Etiketa dobiva suptilnije tonove, ali zadržava svoj jedinstveni logo. U ovom razdoblju uz malvaziju i teran, proizvodila se i stara hrvatska sorta Hrvatica koja nažalost danas tone u zaborav.

2005

Location
Vino P&P

Ulaskom mladih snaga u vinariju, boce dobivaju svoj novi izgled. Nemirni valovi mora prelaze na cijelu bocu, a paleta proizvoda širi se na mnoge nove sorte te dorađena vina. Teran više nije samo svježe vino, dobiva i svoju rosé te barrique verziju.

2012

Location
Pino P&P - Pervino

Stvara se brand PERVINO što je obilježeno i novim logom. Kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal malvazije i terana, nastaje i pomno osmišljena EXCLUSIVE linija vina, odležana malvazija Gold 45 i odležani cuvée Red 45.

2017